Husägare förbiser ofta vikten av att se till att deras träd är förberedda för hårt väder, men det är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att ditt hem ska förbli säkert. Från att inspektera din trädgård till att anlita en trädbeskärningstjänst, här är några tips om hur du förbereder dina träd för en storm.

Inspektera träden på din fastighet.

Börja med att gå runt på din trädgård och notera tillståndet på dina träd. Titta på barken, stammarna, rötter och grenar. Se till att du inte ser några uppenbara skador som rotröta, bara lövverk, lutande stammar, osäkra grenar eller insektsangrepp. Om något ser fel ut, överväg att kontakta en specialist inom området att komma ut och göra en professionell inspektion.

Beskär dina träd.

Att hålla dina träd beskärade regelbundet kan kraftigt minska vindmotståndet vilket kan skada träden. Beskärning minskar avsevärt risken för skador på ditt hem under en storm, eftersom det tar bort grenar som är för nära ditt hus samt döda eller svaga grenar som kan falla under hårt väder. Det är också viktigt att korrekt beskära de låga grenarna på unga träd. När trimning av ett träd blir en för stor uppgift att göra på egen hand, bör en trädfällare tillkallas.

Ta hand om dina träd året runt.

Att ta väl hand om dina träd året runt är alltid en bra idé. Att hålla träd friska är det bästa sättet att skydda dem från skador under stormar och att skydda ditt hem. Vissa träd kan kräva särskild vård, så tala med en professionell trädvårdstjänst för att se hur du bäst kan förbereda dem för hårt väder.

Anlita en trädfällare

Långt innan en storm slår till, ring en trädfällare som erbjuder professionell beskärning. De är speciellt utbildade för att känna igen alla sjukdomar eller skador som dina träd kan ha och kan hjälpa dig att hantera dessa faror. Att låta en av dessa specialister inspektera dina träd är ett av de bästa sätten att försäkra dig om att du är förberedd för stormar.