Drabbad av extremväder

Extremväder är inte bara intressant att titta på det kan tyvärr ge både egendomsskador och personskador.

Hus

Hus kan bli drabbade av extremväder i form av exempelvis brand från åskväder, skador på tak eller väggar från nedfallande träd efter storm med mera. Även om det är ovanligt så kan det vara bra att se över era hemförsäkringar vad som ingår och inte för att veta om ni kan få ersättning om det skulle hända någon oförutsedd skada på grund av väder. 

Bil

Bilar är än mer utsatta för skada än hus. Du kan få stora skador av hagel eller storm för att saker flyger ner på din bil. Skulle detta ske kan din bilförsäkring ersätta för bildelar eller reparationer som krävs. Vad som ingår i din bilförsäkring kan skilja sig rejält så se till att läsa igenom vad som ingår i din bilförsäkring. 

Person

Personskador är vanligt vid extremväder i alla dess former. I Sverige har vi sjukvård som ingår i våra skattebetalningar så man behöver ingen extra försäkring för själva vården av skadorna. Däremot kan det vara bra att ha en personförsäkring ifall att man får skador som består eller i värsta fall om någon dör så att efterlevande klarar sig.